Влажното лято предоставя на големите градове във водноелектрическа Норвегия 2 дни безплатно електричество

...
Осло — Електричеството беше безплатно в двата най-големи града на Норвегия
Коментари Харесай

Осло — Електричеството беше безплатно в двата най-големи града на Норвегия в понеделник, показват пазарни данни, сребърната подплата на влажното лято. Тъй като електроенергията се произвежда почти изключително от водноелектрически централи в Норвегия, колкото повече вали дъжд или сняг, толкова повече се пълнят резервоарите и по-ниска е цената на електроенергията.

Особено жестока лятна буря, наречена „Ханс“, която връхлетя Скандинавия през август, в допълнение към честите валежи това лято, напълниха резервоари в части от Норвегия.

В резултат на това спот цената на електроенергията преди данъци и такси за мрежата се очакваше да се движи между 0 и -0,3 крони (-0,03 щатски цента) в понеделник в столицата Осло и втория по големина град Берген, според специализирания новинарски сайт Europower.

глобалното затопляне води до по-чести и по-интензивни валежи и снеговалежи в Северна Европа.

p>

Миналата седмица Норвежкият метеорологичен институт каза, че температурите през август в Норвегия са били средно с 0,9 градуса по Целзий (или малко по-малко от 2 градуса по Фаренхайт) по-високи от обичайните и че след вече дъждовния юли, валежите през август беше с 45% по-висок от обичайното.

„Целият този дъжд, включително „Ханс“, съдържа елемент на изменението на климата“, каза изследователят Анита Верпе Дирдал.

Една метеорологична станция в южната Норвегия регистрира 392,7 милиметра (около 15,5 инча) дъжд през август, 257% повече от обичайното.

Според Europower, това е вторият път, когато цените на електроенергията са отрицателни в части от Норвегия. Първият път беше на 8 август след бурята "Ханс".

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР